share

Ταραμοκεφτέδες με κολοκύθα

από
Ταραμοκεφτέδες με κολοκύθα

Λίγος ταραμάς που περίσσεψε από την ταραμοσαλάτα της Καθαράς Δευτέρας στάθηκε η αφορμή για σκέψη τι θα μπορούσα να φτιάξω. Σκέφτηκα  ταραμοκεφτέδες, όλοι  που είδα ήταν με ψωμί ή πατάτα και εγώ δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Παλιότερα είχα φτιάξει αυτούς με φρέσκια ρίγανη αλλά πάλι ήθελα κάτι άλλο.

Οι κολοκύθες που είδα να υπάρχουν ακόμη στη λαϊκή μου έδωσαν την ιδέα και έτσι σήμερα φάγαμε αυτούς τους υπέροχους ταραμοκεφτέδες.

Επειδή έγιναν μόνο και μόνο για δοκιμή είναι λίγοι πολλαπλασιάστε τα υλικά.

Μια ωραία πρόταση για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο!! Δοκιμάστε τους.

Ταραμοκεφτέδες με κολοκύθα

8 κεφτέδες

Συστατικά
  

  • 350 γρ κολοκύθα κίτρινη βάρος καθαρισμένης
  • 100 γρ πατάτα
  • 70 γρ ταραμά λευκό
  • 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της. Μπορούμε αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ.
  • Στύβουμε πολύ καλά την κολοκύθα να μην έχει υγρά. Τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ ανάδευσης.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια.
  • Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε σησαμέλαιο ίσα να καλυφθεί ο πάτος και λίγο παραπάνω. Μόλις ζεσταθεί το σησαμέλαιο βάζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μας.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, στη μέτρια ένταση της εστίας μας, γυρίζοντας τα μια δυο φορές.
  • Βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα να απορροφήσει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή ακόμη και κύριο μαζί με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυριστικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό.
Θα τα ξαναφτιάξω σύντομα με περισσότερες προσθήκες υλικών.
Μετά  πέντε χρόνια θέλοντας να αξιοποιήσω μια κολοκύθα τους έφτιαξα  και πάλι , αυτή τη φορά συνοδεύτηκαν με μια σαλάτα κόκκινου λάχανου και καρότου
και το βράδυ με ένα γουακαμόλε (δεν υπάρχει φωτογραφία).
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 19 Μαρτίου 2019
    Απάντηση

    Να και μία ακόμα πρωτότυπη πρόταση από αυτές που συνηθίζεις Ξανθή! Προφανώς η κολοκύθα θα κάνει το σύνολο πιο ανάλαφρο από τις κλασσικές λύσεις!

      • Ξανθή
      • 19 Μαρτίου 2019
      Απάντηση

      Αμαλία βγαίνει ένα ανάλαφρο, αφράτο και ζουμερό “κεφτεδάκι” αξίζει να δοκιμάσεις!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode