Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε λωρίδες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με τη ρακή.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το μπούκοβο, τα πιπέρια και 100ml ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές και βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής φρέσκο ψωμί και καλό κρασί.