Μια φορά το μήνα στο σπίτι φτάνουν τα καλύτερα μανιτάρια από το κτήμα Μαρίας Τσατίρη
Αυτή τη φορά ήρθαν λίγα περισσότερα και μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί διάφορους τρόπους να τα εκμεταλλευτώ. Θα ήθελα να κάνω φρικασέ ή μαγειρίτσα αλλά δεν αρέσει η ιδέα του φρικασέ στο έτερον ήμισυ, οπότε μια παρασκευή ήταν αυτή με τις σουπιές.
Έφτιαξα σουπιές κρασάτες όπως περίπου τις φτιάχνω σε αυτές τις συνταγές με μανεστράκι αλλά σε αυτή με πολέντα. Αυτή τη φορά η αλλαγή ήταν ότι έσβησα με ρακή
Σουπιές με μανιτάρια
2 άτομα
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές βάρος ακαθάριστες
- 1 κρεμμύδι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 πομοντόρι από βάζο ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι ρακή
- Μερικούς κόκκους πιπεριού
- αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε λωρίδες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με τη ρακή.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το μπούκοβο, τα πιπέρια και 100ml ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές και βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής φρέσκο ψωμί και καλό κρασί.
Σημειώσεις
Μπορείτε να βάλετε μείγμα μανιταριών και για όσους έχουν άγρια μανιτάρια.
Τα ντοματάκια μου ήταν από βάζο δικό μου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε του εμπορίου ή ντομάτες ώριμες στην εποχή τους.
Αν δεν σας αρέσει η ρακή αντικαταστήστε την με κρασί.