Επιστροφή

Κρέμα με μανταρίνια και τζίτζερ

300 γραμμάρια

Συστατικά
  

  • 120 ml χυμό μανταρινιού
  • 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 60 γρ βούτυρο σε κύβους
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • 55 γρ ζάχαρη

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε μπαιν μαρι, το νερό θα πρέπει να βράζει σιγά σιγά και το σκεύος που θα τοποθετήσουμε από πάνω να μην ακουμπά στο νερό.
  • Σε μπασίνα ή πυρέξ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ελέγχουμε με μια μαρίζ ή μια ξύλινη σπάτουλα, αν "ανοίξει δρόμος" χωρίς να ενώνεται είναι έτοιμη.
  • Μεταφέρουμε σε βάζο περνώντας τη από σουρωτήρι σινουά. Τοποθετούμε από πάνω σελοφάν μέχρι να κρυώσει για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
  • Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το σελοφάν και κλείνουμε με το καπάκι του βάζου τοποθετώντας στην επιφάνεια του βάζου κερωμένο δίσκο ή δίσκο λαδόκολλας.
  • Φυλάσσεται σε ψυγείο για 10 έως 15 ημέρες.