Εποχή των μανταρινιών, έφτιαξα γλυκό περιμένω τα Χιώτικα για μαρμελάδα, γιατί όχι είπα και μια κρέμα όπως αυτή η λεμονόκρεμα λίγο διαφορετική με προσθήκη τζίτζερ.
Ήδη προστέθηκε σε κάποιους πειραματικούς λουκουμάδες τύπου donuts, θα την προσθέσω σε αυτά τα scones για το πρωινό μας αλλά και ανάμεσα σε μπισκότα που ετοιμάζομαι να φτιάξω για τις γιορτές.
Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή της αρκεί να έχετε μια μικρή μεταλλική μπασίνα ή ένα πυρέξ γυάλινο που θα τοποθετήσετε σε μπαιν μαρι.
Οι ποσότητες των υλικών είναι για 300 γραμμάρια κρέμας αν θέλετε περισσότερη πολλαπλασιάστε τις ποσότητες.
Κρέμα με μανταρίνια και τζίτζερ
300 γραμμάρια
Συστατικά
- 120 ml χυμό μανταρινιού
- 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
- 60 γρ βούτυρο σε κύβους
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
- 55 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε μπαιν μαρι, το νερό θα πρέπει να βράζει σιγά σιγά και το σκεύος που θα τοποθετήσουμε από πάνω να μην ακουμπά στο νερό.
- Σε μπασίνα ή πυρέξ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ελέγχουμε με μια μαρίζ ή μια ξύλινη σπάτουλα, αν "ανοίξει δρόμος" χωρίς να ενώνεται είναι έτοιμη.
- Μεταφέρουμε σε βάζο περνώντας τη από σουρωτήρι σινουά. Τοποθετούμε από πάνω σελοφάν μέχρι να κρυώσει για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
- Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το σελοφάν και κλείνουμε με το καπάκι του βάζου τοποθετώντας στην επιφάνεια του βάζου κερωμένο δίσκο ή δίσκο λαδόκολλας.
- Φυλάσσεται σε ψυγείο για 10 έως 15 ημέρες.