Ξεκινάμε ετοιμάζοντας όλα τα υλικά.
Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Μετράμε - ζυγίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Φορώντας οπωσδήποτε γάντια ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίτζερ και ανακατεύουμε συνέχεια για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίζει να βράζει μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το μάνγκο.
Με ραβδομπλέντερ λιώνουμε τη σάλτσα και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
Μεταφέρουμε με τη βοήθεια χωνιού σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζουμε με τα καπάκια αφού τοποθετήσουμε στην επιφάνεια του βάζου κερωμένο δίσκο ή ένα δίσκο από λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.