Επιστροφή

Καυτερή σάλτσα Barbecue με μάνγκο

4 βαζάκια των 200 γρ

Συστατικά
  

  • 2 κοτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • 500 γρ μάνγκο κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 200 ml χυμό μάνγκο
  • 1 δοσομετρική κούπα σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ καστανή ζάχαρη
  • 90 ml λευκό ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. γλυκού καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με τα σπόρια τους
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες
 

  • Ξεκινάμε ετοιμάζοντας όλα τα υλικά.
  • Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Μετράμε - ζυγίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φορώντας οπωσδήποτε γάντια ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίτζερ και ανακατεύουμε συνέχεια για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίζει να βράζει μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το μάνγκο.
  • Με ραβδομπλέντερ λιώνουμε τη σάλτσα και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
  • Μεταφέρουμε με τη βοήθεια χωνιού σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζουμε με τα καπάκια αφού τοποθετήσουμε στην επιφάνεια του βάζου κερωμένο δίσκο ή ένα δίσκο από λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Προσοχή στους χειρισμούς με τις καυτερές πιπεριές, φοράμε γάντια και προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε χωρίς γάντια.
Το πόσο καυτερή θα είναι η σάλτσα εξαρτάται από το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές και την ποσότητα που θα προσθέσετε ανάλογα τα γούστα σας.
Η σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποίησα ήταν σπιτική, μπορείτε να βάλετε μια του εμπορίου.
Τον χυμό μάνγκο θα τον βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.