Επιστροφή

Μπουφές για πάρτι τη δεκαετία του 80 και αυγά γεμιστά

Συστατικά
  

  • 6 αυγά

Γέμιση πρώτη

  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • Χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικές μικρές γαρίδες σοταρισμένες σε βούτυρο για το γαρνίρισμα
  • φύλλα μαρουλιού και ρόκας για το σερβίρισμα

Γέμιση δεύτερη

  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα ή σχινόπρασο για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Όποια γέμιση κι αν διαλέξετε η διαδικασία είναι ίδια.
  • Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  • Αφαιρούμε τον κρόκο και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λιωμένο το αβοκάντο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με τη γέμιση που θα επιλέξουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα αυγά με τη γέμιση της επιλογής μας.
  • Γαρνίρουμε ανάλογα με τις επιλογές μας και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αβοκάντο με σπαράγγια πολύ λίγο βρασμένα και λιωμένα.
Επίσης τη μαγιονέζα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
Το γαρνίρισμα επίσης μπορεί να γίνει με φύλλα μαϊντανού  ή κόλιαντρου ή και μικρούς κύβους από  λουκάνικο που θα έχουν ψηθεί σε αντικολλητικό τηγάνι.
Εδώ θα δείτε κι τις προτάσεις από τις υπόλοιπες bloggers αυτής της ομαδικής ανάρτησης.
Η Ευγενία από το Eat Yourself Greek προτείνει Campari & sanguini jelly
Η Εύη από το The Healthy Cook προτείνει ζελέ τομάτας με αυγά 
Η Ιωάννα από το  Food Junkie not junk food προτείνει Βολοβάν με μανιτάρια αλά κρεμ
Η Ελένη από τοThe Foodie Corner προτείνει Αθηναϊκή (ψάρι με μαγιονέζα)
Η Δώρα από το PanDora's Kitchen προτείνει κρέμα καραμελέ
Η Αγγελική από το CooKika προτείνει  Γκατώ
Η Κατερίνα από το delightful area προτείνει κοτόπουλο αλ αράνζ
Η Έλενα από το Elena's Cooking  προτείνει  γαρίδες κοκτέιλ