Όποια γέμιση κι αν διαλέξετε η διαδικασία είναι ίδια.
Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε τον κρόκο και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λιωμένο το αβοκάντο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με τη γέμιση που θα επιλέξουμε.
Ανακατεύουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα αυγά με τη γέμιση της επιλογής μας.
Γαρνίρουμε ανάλογα με τις επιλογές μας και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας.