Με την αφορμή την έκθεση “Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη” μια πρωτότυπη ιστορική και πολιτισμική αναδρομή στην δεκαετία του ’80 η οποία έχει στόχο να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβιωτική εμπειρία, κάποιοι food bloggers σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε μια ανάρτηση μας σε συνήθειες εκείνης της εποχής και φαγητά που τότε ήταν της “μόδας”.
Η δική μου ανάρτηση έχει σχέση με το μπουφέ για πάρτι και τα εδέσματα που εκείνη την εποχή προσφέρονταν στους καλεσμένους.
Με μια αναδρομή στα βιβλία μου βρήκα ότι τότε στο τραπέζι του μπουφέ τα μεζεδάκια ήταν: διάφορα καναπεδάκια, τυροπιτάκια, κεφτεδάκια, αυγά γεμιστά, λουκάνικα κοκτέιλ, διάφορα σάντουιτς με τυριά και αλλαντικά, διάφορες ταρτλέτες με τυριά ή γαρίδες και άλλα ανάλογα με τα οικονομικά της οικογένειας και τους καλεσμένους δηλαδή αν ήταν παιδιά ή μεγάλοι.
Εδώ σας δίνω ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες που βρήκα σε βιβλία μου εκείνης της δεκαετίας σχετικά με το μπουφέ.
Η συνταγή που επέλεξα για αυτό το ομαδικό post είναι τα αυγά γεμιστά με διάφορες γεμίσεις από το τότε και το σήμερα.
Θα σας δώσω τα υλικά για δυο γεμίσεις και προτάσεις για άλλες, νομίζω ότι είναι θέμα φαντασίας η επιλογή υλικών για να γεμίσουμε τα αυγά.
Για να δείτε όλες τις αναρτήσεις αυτού του αφιερώματος πηγαίνετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης μου.
Μπουφές για πάρτι τη δεκαετία του 80 και αυγά γεμιστά
Συστατικά
- 6 αυγά
Γέμιση πρώτη
- 1 μέτριο αβοκάντο
- Χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μερικές μικρές γαρίδες σοταρισμένες σε βούτυρο για το γαρνίρισμα
- φύλλα μαρουλιού και ρόκας για το σερβίρισμα
Γέμιση δεύτερη
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πάπρικα ή σχινόπρασο για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Όποια γέμιση κι αν διαλέξετε η διαδικασία είναι ίδια.
- Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
- Αφαιρούμε τον κρόκο και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λιωμένο το αβοκάντο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με τη γέμιση που θα επιλέξουμε.
- Ανακατεύουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα αυγά με τη γέμιση της επιλογής μας.
- Γαρνίρουμε ανάλογα με τις επιλογές μας και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας.
Ωραία η γέμιση με το αβοκάντο, θα τη δοκιμάσω. οι φωτό από τους μπουφέδες δεν παίζονται όμως…
Ιωάννα έχω κι άλλες, δυστυχώς τότε παρόλο που έκανα πάρτι στα παιδιά δεν τα φωτογράφιζα.Δεν είχαμε κι τις ψηφιακές τότε, αλλά ούτε υπήρχαν τέτοιες σκέψεις. Δοκίμασε και με σπαράγγια αν σου αρέσουν.
καλησπερα!! αυτος ειναι μπουφες 80ς! τα καναπεδακια must εκεινη την εποχη οπως και τα γεμιστα αυγα!πρωτοτυπο το αβοκαντο
Ακόμη πιο πρωτότυπο τα σπαράγγια, αύριο θα αγοράσω άγρια και θα δοκιμάσω αυτή την εκδοχή.
Nα και τώρα που τα βλέπω στο πιάτο, σκέφτομαι πάλι που το χα πει, ότι από τα πρώτα πράγματα που μου θυμίζουν 80ς είναι αυτές οι λιχουδιές των parties. Πολύ ωραία τα αυγουλάκια σου και… ανανεωμένα!
Ηταν πολυ ωραία δεκαετία .και στα μεζεδάκια ακομα πιο πολύ.
Μου αρέσουν πολυ έτσι τα αυγά.