Επιστροφή

Chutney από βατόμουρα

Συστατικά
  

  • 500 γρ άγρια βατόμουρα
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένο τζίτζερ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 150 ml λευκό ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα βατόμουρα από τυχόν κοτσανάκια τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το τζίτζερ και τη μουστάρδα και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
  • Βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.
  • Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ξύδι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Αφήνουμε να σταθεί λίγες μέρες να ισορροπήσουν οι γεύσεις πριν το καταναλώσουμε.