Καθαρίζουμε τα βατόμουρα από τυχόν κοτσανάκια τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το τζίτζερ και τη μουστάρδα και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
Βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ξύδι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αφήνουμε να σταθεί λίγες μέρες να ισορροπήσουν οι γεύσεις πριν το καταναλώσουμε.