share

Chutney από βατόμουρα

από
Chutney βατόμουρα

Μάνα και κόρη μαζεύουμε βατόμουρα η μια στο χωριό και η άλλη στο Λονδίνο.

13902080_10154420319852171_1964173543_o

Να σας πω την αλήθεια κι εγώ εκεί θα ήθελα να ήμουν να μαζέψω, στο υπέροχο πάρκο που μετά γίνεται δάσος και τα βατόμουρα είναι τόσα πολλά και ωραία αλλά αρκούμαι προς το παρόν σε αυτά τα λίγα του χωριού.

Τα δικά μου έγιναν μαρμελάδα ενώ η κόρη έφτιαξε ένα chutney  και μας δίνει τη συνταγή του.

Chutney από βατόμουρα

Συστατικά
  

  • 500 γρ άγρια βατόμουρα
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένο τζίτζερ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 150 ml λευκό ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα βατόμουρα από τυχόν κοτσανάκια τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το τζίτζερ και τη μουστάρδα και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
  • Βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.
  • Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ξύδι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Αφήνουμε να σταθεί λίγες μέρες να ισορροπήσουν οι γεύσεις πριν το καταναλώσουμε.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • evi@thehealthycook
    • 28 Αυγούστου 2016
    Απάντηση

    όνειρο!
    πολύ θα ήθελα να μάζευα κι εγώ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode