Μάνα και κόρη μαζεύουμε βατόμουρα η μια στο χωριό και η άλλη στο Λονδίνο.
Να σας πω την αλήθεια κι εγώ εκεί θα ήθελα να ήμουν να μαζέψω, στο υπέροχο πάρκο που μετά γίνεται δάσος και τα βατόμουρα είναι τόσα πολλά και ωραία αλλά αρκούμαι προς το παρόν σε αυτά τα λίγα του χωριού.
Τα δικά μου έγιναν μαρμελάδα ενώ η κόρη έφτιαξε ένα chutney και μας δίνει τη συνταγή του.
Chutney από βατόμουρα
Συστατικά
- 500 γρ άγρια βατόμουρα
- 140 γρ ζάχαρη
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
- 3 κουτ. σούπας τριμμένο τζίτζερ
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 150 ml λευκό ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα βατόμουρα από τυχόν κοτσανάκια τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το τζίτζερ και τη μουστάρδα και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
- Βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ξύδι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Αφήνουμε να σταθεί λίγες μέρες να ισορροπήσουν οι γεύσεις πριν το καταναλώσουμε.
όνειρο!
πολύ θα ήθελα να μάζευα κι εγώ….