Επιστροφή

Πικάντικη σούπα με φασόλια βανίλιες και κόκκινες φακές

3

Συστατικά
  

  • 180 γρ φασόλια βανίλιες
  • 80 γρ κόκκινες φακές
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο συν λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σέλερι κομμένα σε κομμάτια
  • μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή το ζωμό που έβρασαν τα φασόλια.

Οδηγίες
 

  • Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε αρκετό χλιαρό νερό αφού πρώτα τα πλύνουμε.
  • Την επομένη μεταφέρουμε τα φασόλια με το νερό τους σε κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μας περιμένουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδι, καρότο, και σέλερι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο τα ντοματάκια και το κάρυ και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και τις φακές και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και τότε προσθέτουμε τα φασόλια. Αν κάνουμε βελουτέ τη σούπα κρατάμε λίγα φασόλια για το γαρνίρισμα.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και το μισό μπούκοβο. Αφήνουμε να χυλώσει λίγο η σούπα.
  • Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φασόλια ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.
  • Εναλλακτικά σερβίρουμε τη σούπα χωρίς να πολτοποιήσουμε με μπούκοβο και μια κουταλιά ελαιόλαδο.