Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε αρκετό χλιαρό νερό αφού πρώτα τα πλύνουμε.
Την επομένη μεταφέρουμε τα φασόλια με το νερό τους σε κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μας περιμένουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδι, καρότο, και σέλερι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο τα ντοματάκια και το κάρυ και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και τις φακές και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και τότε προσθέτουμε τα φασόλια.
Αν κάνουμε βελουτέ τη σούπα κρατάμε λίγα φασόλια για το γαρνίρισμα.
Νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και το μισό μπούκοβο.
Αφήνουμε να χυλώσει λίγο η σούπα.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φασόλια ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.
Εναλλακτικά σερβίρουμε τη σούπα χωρίς να πολτοποιήσουμε με μπούκοβο και μια κουταλιά ελαιόλαδο.