Σε λεκάνη με νερό βάζουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε για λίγο.
Τα πλένουμε καλά αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια και τα βάζουμε ξανά στη λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει καλά.
Αφήνουμε να σταθούν 12 ώρες.
Με ένα σουβλάκι ή χοντρή βελόνα τρυπάμε τα κουμ κουάτ από τη μεριά του κοτσανιού κάθετα. (για εύκολο ξεπίκρισμα και για να εισχωρήσει στη συνέχεια σιρόπι στο εσωτερικό τους)
Τα τοποθετούμε σε μπόλικο νερό που βράζει και βράζουμε για 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται το ξεπίκρισμα των φρούτων αλλά και μαλακώνουν.
Αν τα φρούτα δεν ξεπικρίσουν τώρα όταν πέσουν στο σιρόπι όσο κι αν βράσουν δεν θα ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κουμ κουάτ και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να μείνουν για 12 ώρες τουλάχιστον.
Μεταφέρουμε τα φρούτα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας σε ένα μπολ και δένουμε το σιρόπι.
Μόλις έχει δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βρασμό για λίγα λεπτά ελέγχοντας και πάλι για το δέσιμο του σιροπιού.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την εστία.
Κουνάμε περιοδικά κυκλικά την κατσαρόλα για τα επόμενα 20 λεπτά. Αυτό γίνεται για να ρουφήξουν σιρόπι τα κουμ κουάτ στο εσωτερικό τους.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα γεμίζουμε μέχρι πάνω με το σιρόπι και κλείνουμε καλά.
Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Αποθηκεύουμε τα βάζα μας σε δροσερό μέρος