Ετοιμάζουμε τα υλικά
Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το χυμό.
Χτυπάμε τα αυγά καλά με αυγογδάρτη.
Σε σκεύος μεταλλικό (μπασίνα) ή γυάλινο (που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες) βάζουμε το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Τοποθετούμε το σκεύος πάνω σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αυγογδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ελέγχουμε με θερμόμετρο, η κρέμα είναι έτοιμη στους 62 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε με μια μαρίζ ή μια ξύλινη σπάτουλα, αν "ανοίξει δρόμος" χωρίς να ενώνεται είναι έτοιμη.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Καλύπτουμε με ειδικούς δίσκους ή φτιαγμένους από λαδόκολλα, κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσει
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Διατηρείται περίπου 1 μήνα με 40 ημέρες.