Επιστροφή

Χοιρινό με προβάτσες

Συστατικά
  

  • 1 κιλό χοιρινό κατά προτίμηση σπάλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ή ένα ξερό και 4-5 φρέσκα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κιλά προβάτσες
  • 2 αυγά
  • χυμό από δυο λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις προβάτσες και τις πλένουμε με πολύ νερό αρκετές φορές, θέλει προσοχή το πλύσιμο τους.
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το σοτάρισμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα κρεμμυδάκια προσθέστε τα τώρα μαζί με ένα ποτήρι νερό και σιγοβράστε το κρέας.
  • Όταν το κρέας αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τις προβάτσες και το σέλινο. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να έχουν όλα βράσει. Φροντίζουμε να μείνει λίγο ζουμί για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από το φαγητό. Περιχύνουμε το φαγητό ανακινούμε καλά την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Εδώ η Ιωάννα το συνόδευσε με κρασί από το δικό της αμπέλι και τυρί ξινοτύρι επίσης δικής της παραγωγής. Τη συνταγή του θα τη βρείτε εδώ είναι από την εκεί παραμονή μου παλιότερα.
P1040673
Κάποιοι ζεματίζουν τις προβάτσες και τις προσθέτουν μετά στο κρέας.
Άλλοι πάλι τις προσθέτουν από την αρχή, αλλά έτσι θεωρώ ότι με το χρόνο που απαιτείται για το κρέας τα  χόρτα θα βράσουν υπερβολικά.