Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταμναγκάθι και στην συνέχεια το βράζουμε για λίγο. ( να κρατάει λίγο να μην λιώσει)
Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό προσθέτουμε το λάδι και τσιγαγαρίζουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αλάτι και γυρνάμε συνέχεια μέχρι να μαραθούν καλά. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε λίγο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σταμναγκάθι στην κατσαρόλα, πιπέρι και γυρνάμε προσεκτικά έτσι ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο ( χτυπάμε το αυγό και εν συνεχεία ρίχνουμε το λεμόνι) και το προσθέτουμε στο φαγητό και είναι έτοιμο.