Ξέρω ότι έχω χαθεί τελείως, αλλά οι υποχρεώσεις αυξημένες και ο χρόνος πολύ λίγος για να ανεβάζω συχνά συνταγές. Παρακολουθώ όμως τα πάντα μην νομίζετε.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλλιά και την άκουσα από μία γνωστή μου, την οποία την έφτιαχνε η μαμά της τα χρόνια εκείνα που δεν υπήρχε το κρέας, αλλά στα χωράφια έβρισκαν τα πάντα και με το μυαλό τους έφτιαχναν διάφορες συνταγές για να ταίσουν την πολυμελή τότε οικογένεια.
Την δοκιμάσαμε λοιπόν και είναι εξαιρετική.
Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ
4
Συστατικά
- 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα
- 500 γρ μανιτάρια άσπρα μεγάλα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 1/2 κιλό σταμναγκάθι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταμναγκάθι και στην συνέχεια το βράζουμε για λίγο. ( να κρατάει λίγο να μην λιώσει) Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλη κατσαρόλα κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό προσθέτουμε το λάδι και τσιγαγαρίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αλάτι και γυρνάμε συνέχεια μέχρι να μαραθούν καλά. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε λίγο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το σταμναγκάθι στην κατσαρόλα, πιπέρι και γυρνάμε προσεκτικά έτσι ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο ( χτυπάμε το αυγό και εν συνεχεία ρίχνουμε το λεμόνι) και το προσθέτουμε στο φαγητό και είναι έτοιμο.
Σημειώσεις
Αν αφαιρέσουμε το αυγό και προσθέσουμε μόνο το λεμόνι γίνετε ένα πολύ ωραίο νηστίσιμο πιάτο.
Μπορείτε επίσης να του προσθέσετε και κρέας.
Καλό μήνα.........
Πολύ ωραίο φαγητό, ιδανικό για εμάς που δεν είμαστε και πολύ του κρέατος! Καλό μήνα 🙂
Τελειο. Εβαλα αστεροειδη γλυκνισο και εδωσε μουρλια αρωμα. Υπεροχη η συνταγη σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα της προσθήκης!!