Κόβουμε το κολοκύθι σε όχι και πολύ λεπτά στικς.
Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά Φλωρίνης.
Βάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά να γίνει.
Προσθέτουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε τα στικς κολοκυθιού και την πιπεριά Φλωρίνης. Γυρνάμε προσεκτικά μην τα σπάσουμε. Αλατίζουμε το φαγητό όσο θέλει ο καθένας (αυτό είναι ανάλογα τα γούστα μας) και προσθέτουμε νερό περίπου 3 φλυτζάνια αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγη ώρα να βράσει και προσθέτουμε το πλιγούρι με τις ελιές. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Το πλιγούρι είναι έτοιμο έτσι και αλλιώς. Μόλις χυλώσει ελαφρά το σβήνουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά πάνω από κάθε πιάτο μπορείτε να προσθέσεται μπούκοβο για να γίνει πιο πικάντικο.