Τώρα που μπαίνει το καλοκαιράκι σιγά σιγά, ίσως πολύ σιγά (μάλλον με το πάσο του), το φαγητό μας γίνεται όλο και πιο ελαφρύ.
Ζέστη και βαρύ φαγητό μάλλον δεν πάνε μαζί, τουλάχιστον για εμένα που δεν αντέχω τον συνδυασμό τους.
Γι’ αυτό επιλέγω ελαφριά γεύματα και όχι χρονοβόρα μιας και η κουζίνα από μόνη της εκπέμπει αρκετή ζέστη που δεν αντέχεις και πολύ από πάνω της.
Πάμε όμως να δούμε την συνταγή.
Στικ κολοκυθιού με ελιές, πλιγούρι και κριθαράκι ολικής άλεσης
2 άτομα
Συστατικά
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 5 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
- 1 πιπεριά φλωρίνης σε στικς
- 70 γρ. ελιές πράσινες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι ολικής άλεσης
- Αλάτι και πιπέρι
- μπούκοβο προαιρετικά
Οδηγίες
- Κόβουμε το κολοκύθι σε όχι και πολύ λεπτά στικς. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά Φλωρίνης.
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά να γίνει.
- Προσθέτουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε τα στικς κολοκυθιού και την πιπεριά Φλωρίνης. Γυρνάμε προσεκτικά μην τα σπάσουμε. Αλατίζουμε το φαγητό όσο θέλει ο καθένας (αυτό είναι ανάλογα τα γούστα μας) και προσθέτουμε νερό περίπου 3 φλυτζάνια αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγη ώρα να βράσει και προσθέτουμε το πλιγούρι με τις ελιές. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Το πλιγούρι είναι έτοιμο έτσι και αλλιώς. Μόλις χυλώσει ελαφρά το σβήνουμε και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά πάνω από κάθε πιάτο μπορείτε να προσθέσεται μπούκοβο για να γίνει πιο πικάντικο.
Ωραίο και εύκολο φαγητό!
φαινεται νοστιμοτατο!!!
μ αρεσε η ιδεα κριθαρακι και πλιγουρι μαζι!!!
φιλια!!!
Πολύ καλοκαιρινό και νόστιμο γεύμα, Ξανθή! Καλημέρα, ΧΟ
Ελαφρύ, νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι, πραγματικά θυμίζει καλοκαίρι!