Επιστροφή

Αλμυρές μπουκίτσες με γέμιση ελιάς

40 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι
  • ελάχιστο πιπέρι
  • 200-300 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί πλην το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία πολύ αφράτη ζύμη που ξεκολάει από τα τοιχώματα εύκολα.
  • Στην συνέχεια παίρνουμε μικρή ποσότητα από την ζύμη, βάζουμε μία ελιά στο κέντρο και κλείνουμε την ελιά μέσα. Στην ουσία φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Σημειώσεις

Η ελιά δεν είναι αποκλειστικά η μόνη γέμιση που μπορεί να μπει στην συγκεκριμένη ζύμη. Σαν γέμιση μπορείτε να βάλετε φέτα ή ζαμπόν - τυρί ή ότι άλλο νομίζετε εσείς ότι θα σας αρέσει.