Είναι μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για μπουφέ, αλλά και για τα παιδιά.
Νηστίσιμη αλλά και πολύ χορταστική ταυτόχρονα.
Αυτή την φορά φτιάχτηκαν από τα χεράκια της κόρης μου Ήλιας και τα πήγε περίφημα.
Αλμυρές μπουκίτσες με γέμιση ελιάς
40 κομμάτια
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι
- ελάχιστο πιπέρι
- 200-300 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί πλην το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία πολύ αφράτη ζύμη που ξεκολάει από τα τοιχώματα εύκολα.
- Στην συνέχεια παίρνουμε μικρή ποσότητα από την ζύμη, βάζουμε μία ελιά στο κέντρο και κλείνουμε την ελιά μέσα. Στην ουσία φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Σημειώσεις
Η ελιά δεν είναι αποκλειστικά η μόνη γέμιση που μπορεί να μπει στην συγκεκριμένη ζύμη. Σαν γέμιση μπορείτε να βάλετε φέτα ή ζαμπόν - τυρί ή ότι άλλο νομίζετε εσείς ότι θα σας αρέσει.
Πολύ ωραία αλλά και η ζύμη με το πορτοκάλι πολύ μου αρέσει!!!
Καλό Πάσχα
πόσα κομμάτια είναι περίπου? τρώγονται και τη δεύτερη μέρα?
Αναφέρεται στη συνταγή περίπου 40 κομμάτια. Και βέβαια τρώγονται την επομένη αν τα έχουμε συντηρήσει (όταν κρυώσουν) μέσα σε ένα μπολ καλά σκεπασμένο