Επιστροφή

Chili con carne σε τορτίγιες

4 τορτίγιες

Συστατικά
  

  • 600 gr κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι
  • 450 gr τριμμένη ντομάτα
  • 450 gr κόκκινα φασόλια κονσέρβα
  • 450 gr καλαμπόκι κονσέρβα (χωρίς ζάχαρη)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4-6 τορτίγιες

Οδηγίες
 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και γυρνάμε μέχρι να μαραθεί λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τον γυρνάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, νερό όσο χρειάζεται (όχι πολύ) και αφήνουμε να ψηθεί τελείως και να μην έχει πολλά υγρά.
  • Αδειάζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι μέσα σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε σε τρεχούμενο νερό πολύ καλά. Τα προσθέτουμε στον κιμά . Ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Προσοχή στα υγρά, θα πρέπει να μην έχει να είναι σχεδόν στεγνό αλλά μην το κάψουμε κιόλας.

Για το σερβίρισμα

  • Σε μια επιφάνεια κοπής ή σε πιάτο τοποθετούμε μια τορτίγια και βάζουμε μια γερή στρώση από το μείγμα. Την τυλίγουμε σφιχτά συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.

Σημειώσεις