share

Chili con carne σε τορτίγιες

από
Chili con carne  σε τορτίγιες

Επειδή χατίρια δεν χαλάμε και τηρούμε υποσχέσεις έγινε αυτό το πικάντικο και εύκολο φαγητό χωρίς να προλάβω καν να δω πότε καταναλώθηκε. Μόλις που πρόλαβα να βγάλω μια φωτογραφία κι αυτή βιαστική.

Αλλά τι σημασία έχουν οι φωτογραφίες μπροστά στις νοστιμιές που με αγάπη προσφέρονται στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ο σκοπός μας αυτός είναι.

Το είχα φάει πριν πολλά χρόνια στον Καναδά και το έφτιαξα όπως το θυμόμουν. Ευτυχώς βγήκε ακριβώς στην γεύση που θυμόμουν, άρα δεν ξέχασα κάτι.

Ήτανε μια επιθυμία του συζύγου που δεν το είχε φάει ποτέ, οπότε δεν μπορούσα να το προσπεράσω και του το έφτιαξα. Είπαμε εδώ δεν χαλάμε χατίρια!!!

Chili con carne σε τορτίγιες

4 τορτίγιες

Συστατικά
  

  • 600 gr κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι
  • 450 gr τριμμένη ντομάτα
  • 450 gr κόκκινα φασόλια κονσέρβα
  • 450 gr καλαμπόκι κονσέρβα (χωρίς ζάχαρη)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4-6 τορτίγιες

Οδηγίες
 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και γυρνάμε μέχρι να μαραθεί λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τον γυρνάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, νερό όσο χρειάζεται (όχι πολύ) και αφήνουμε να ψηθεί τελείως και να μην έχει πολλά υγρά.
  • Αδειάζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι μέσα σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε σε τρεχούμενο νερό πολύ καλά. Τα προσθέτουμε στον κιμά . Ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Προσοχή στα υγρά, θα πρέπει να μην έχει να είναι σχεδόν στεγνό αλλά μην το κάψουμε κιόλας.

Για το σερβίρισμα

  • Σε μια επιφάνεια κοπής ή σε πιάτο τοποθετούμε μια τορτίγια και βάζουμε μια γερή στρώση από το μείγμα. Την τυλίγουμε σφιχτά συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.

Σημειώσεις

 
 
 
 
 
 

Κατηγορίες
    • Amelie
    • 20 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    Ικανοποιήθηκε ο σύζυγος υποθέτω με τόσο νόστιμη λιχουδιά ε? Καλά έκανες και μας το θύμισες, καιρό έχω να το κάνω κι εγώ, μας αρέσει πολύ!

    • ΜΑΧΗ ΜΑΡΡΑ
    • 20 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραία και διαφορετική πρόταση για τον κιμά!
    Μου αρέσουν όλα τα υλικά που έχει καυτερή πιπεριά, φασόλια, καλαμπόκι!!
    Καλημέρα!!

    • kikitchenandthechef
    • 20 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    πωπω τρελαινομαι,και μαλιστα το θελω καυτερο καυτερο!!!!!τελεια λιχουδια ξανθη!!!!!!
    φιλια και καλο σουκου!!!!!!

    • spoon stories
    • 20 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    Τα φτιάχνω συχνά και είναι τρέλα!Καταπληκτικοί Ξανθή μου!!

    • Ερμιόνη
    • 20 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    Μπράβο βρε Ξανθή!
    Πολύ μου αρέσει που δε χαλάς χατίρια και ειδικά του συζύγου.
    Φαγητό με μεξικάνικες επιρροές, άρα και αγαπημένο μου.
    Εύκολο, χορταστικό και ιδανικό για μεγάλες παρέες!
    Φιλιά

      • Ξανθή
      • 21 Μαρτίου 2015
      Απάντηση

      Ερμιόνη μου κι εγώ δε χαλάω χατίρια δε λέω αυτό όμως είναι της Λίνας.
      Με τα καυτερά εγώ δεν τα πάω πολύ καλά.
      Σε ευχαριστούμε πάντως.

    • Eleana-myhomemymemories
    • 21 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    To έτρωγα σε ένα εστιατόριο μέσα στο εμπορικό κέντρο Trocadero στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο! Βέβαια εκεί το είχανε σε tacos αλλά με τις τορτιγιες είναι καλύτερα γιατί δεν σπάνε να γίνεις χάλια 😉 Τραβάει όμως μια μπυρίτσα παγωμένη, μην σου πω και δύο!!! Αγαπώ τα μεξικάνικα!!! Καλό Σ/Κ Ξανθή.

      • Ξανθή
      • 21 Μαρτίου 2015
      Απάντηση

      Ελεάννα παρότι πάω στο Λονδίνο σε εστιατόρια με πολυεθνικές κουζίνες, εγώ προτιμώ τα λιγότερο καυτερά, θα το έχω πάντως υπόψιν όταν ξαναπάμε.

    • evi@thehealthycook
    • 23 Μαρτίου 2015
    Απάντηση

    ένα από τα πιάτα που μου αρέσει πολύ!!
    ωραία συνταγή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode