Λαχανοκριθαράκι πικάντικο με μανιτάρια και κολοκύθα
Μία πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που έγινε με ότι υπήρχε στο ψυγείο.
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 5 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 μεσαία πιπεριά κόκκινη φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 100 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρό λάχανο άσπρο κομμένο σε μακρόστενες φέτες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτί ντοματάκια (κονκασέ)
- 150 γρ. κριθαράκι
- αλάτι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί και το αλάτι, ενώ τα γυρνάμε για να μαραθούν πολύ καλά.
Στην συνέχεια βάζουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά τα λαχανικά μας.
Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι, κοιτάζοντας να έχει αρκετό νερό ώστε να ψηθεί χωρίς να κολλήσει και να είναι και ζουμερό.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τυρί φέτα ελιές και ζεστό ψωμί
Αφαιρείται από την συνταγή ή προσθέτετε κάτι, σύμφωνα με τα δικά σας γούστα.