Επιστροφή

Πέρκα φούρνου

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε την πέρκα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε πάνω από την πέρκα.
  • Τέλος προσθέτουμε το κρασί μαζί με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τη σκόνη μουστάρδας από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε σκόνη μουστάρδας τότε θα βάλετε μία κουταλιά από την κανονική μουστάρδα μέσα στο λεμόνι θα την διαλύσετε και θα την προσθέσετε πάνω από την πέρκα.