share

Πέρκα φούρνου

από
Πέρκα φούρνου

Ένα εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγητό. Τώρα με τις ζέστες είναι δύσκολο να είσαι στην κουζίνα με τις ώρες, οπότε επιλέγουμε γρήγορα φαγητά για να μην ψηθούμε και εμείς.

Πέρκα φούρνου

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε την πέρκα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε πάνω από την πέρκα.
  • Τέλος προσθέτουμε το κρασί μαζί με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τη σκόνη μουστάρδας από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε σκόνη μουστάρδας τότε θα βάλετε μία κουταλιά από την κανονική μουστάρδα μέσα στο λεμόνι θα την διαλύσετε και θα την προσθέσετε πάνω από την πέρκα.
Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Νοστιμότατο καλοκαιρινό φαγάκι!!!

  2. Απάντηση

    Μπραβο σου Λίνα 🙂

  3. Απάντηση

    Αγαπημένο ψαράκι η πέρκα, εύκολο στο μαγείρεμα και πολύ νόστιμο!
    Μου αρέσει που την κάνεις στο φούρνο και μου αρέσουν και τα υλικά που έβαλες.
    Καλό ΣΚ!

  4. Απάντηση

    Μας ετοίμασες ένα πεντανόστιμο ψαράκι Λίνα μου, χωρίς καθόλου κόπο!
    Φιλάκια!

  5. Ωραία η πέρκα και με αυτό τον τρόπο δεν την έχω κάνει… θα το επιχειρήσω λίαν συντόμως !!! Ευχαριστούμε και καλό ΣΚ !!

  6. Απάντηση

    Πέρκα μας έκανε και η Χαρά! Το φαγητό φαίνεται πολύ νόστιμο και πολύ καλοκαιρινό!
    Καλό ΣΚ 🙂

  7. Απάντηση

    Νόστιμο και πολύ καλοκαιρινό πιάτο! Αγαπάμε πολύ τα ψάρια!
    Καλό σου απόγευμα

  8. Απάντηση

    Νοστιμότατο και καλομαγειρεμένο!Πολύ ωραία πρόταση Λινάκι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode