Επιστροφή

Μαρμελάδα πεπόνι αχλάδι

3 βάζα των 370 ml

Συστατικά
  

  • 1 κιλό αχλάδια βάρος καθαρισμένων
  • 1 κιλό πεπόνι βάρος καθαρισμένου
  • 1200 γρ ζάχαρη
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 2-3 κομματάκια αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα αχλάδια τα καθαρίζουμε κι αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και το πεπόνι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με το χυμό των λεμονιών.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν για ένα βράδυ.
  • Την επομένη μεταφέρουμε το ζουμί τους (το οποίο είναι αρκετό) σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και προσέχουμε να μην ξεχειλίσει από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βρασμό ξαφρίζοντας μέχρι να διαυγάσουν τα φρούτα.
  • Αφήνουμε τη μαρμελάδα να ηρεμήσει για 4-5 ώρες και φέρνουμε πάλι σε διαδικασία βρασμού προσθέτοντας το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Αν τα κομμάτια των φρούτων παραμένουν μεγάλα τα πολτοποιούμε ελαφρά με μια κουτάλα. Βράζουμε για 6- 7 λεπτά ελέγχουμε για το δέσιμο της μαρμελάδας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Για το δέσιμο της μαρμελάδας και τις τεχνικές διαβάστε εδώ.