Επιστροφή

Πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες και τόνο

Συστατικά
  

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1/2 ματσάκι σπαράγγια
  • 10 ντοματίνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. μπορούμε να τις βράσουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ή να τις βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε σακούλα τροφίμων ή σε ειδικό σκεύος για μικροκύματα για 5 λεπτά.
  • Πλένουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τα.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  • Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες αφού τις στραγγίσουμε μαζί με τα ντοματίνια τα σπαράγγια και τον τόνο.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε τη μαγιονέζα με μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και αφού το ανακινήσουμε καλά το προσθέτουμε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.