share

Πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες και τόνο

από
Πατατοσαλάτα

Τι θέλει ο άνθρωπος όταν πεινάει και ο χρόνος του είναι λιγοστός;;

Ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο κι αυτό έγινε κάποιο μεσημέρι και το ευχαριστηθήκαμε

Δοκιμάστε το.

Πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες και τόνο

Συστατικά
  

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1/2 ματσάκι σπαράγγια
  • 10 ντοματίνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. μπορούμε να τις βράσουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ή να τις βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε σακούλα τροφίμων ή σε ειδικό σκεύος για μικροκύματα για 5 λεπτά.
  • Πλένουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τα.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  • Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες αφού τις στραγγίσουμε μαζί με τα ντοματίνια τα σπαράγγια και τον τόνο.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε τη μαγιονέζα με μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και αφού το ανακινήσουμε καλά το προσθέτουμε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode