Επιστροφή

Raclette

Εξοπλισμός

  • Συσκευή Raclette

Συστατικά
  

  • πατάτες μικρές
  • πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • μανιτάρια Κομμένα
  • τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • κρεμμύδια σε ροδέλες
  • φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλου κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • τυρί raclette
  • αγγουράκια τουρσί σε φέτες προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μπολάκια. Έχουμε βράσει τις πατάτες από πριν.
  • Βάζουμε τη συσκευή του raclette στη πρίζα να ζεσταθεί.
  • Μόλις η συσκευή έχει ζεσταθεί αρχίζουμε να ψήνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε τοποθετώντας τα πάνω στην πλάκα ψησίματος εκτός από τις πατάτες το τυρί και αγγούρι.
  • Μόλις ψηθούν τα υλικά παίρνουμε ένα "φτυαράκι" και βάζουμε υλικά της αρεσκείας μας αρχίζοντας από τις πατάτες.
  • Πάνω πάνω θα βάλουμε μια φέτα τυριού ή αν έχουμε κομμάτι τυριού θα ξύσουμε μέρος του να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Βάζουμε το φτυαράκι στην υποδοχή κάτω από την πλάκα της συσκευή και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  • Βγάζουμε το φτυαράκι από την υποδοχή και με τη βοήθεια της ξύλινης σπάτουλας μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Συνεχίζουμε να δημιουργούμε και άλλα με ίδια ή διαφορετικά υλικά ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

Σημειώσεις

Τα υλικά μπορούν να ποικίλουν, ανάλογα τις προτιμήσεις μας και ότι μπορεί να υπάρχει στο σπίτι.
Εδώ μια άλλη φορά στο Λονδίνο όταν και πάλι είμασταν όλοι εκεί και δοκιμάσαμε με άλλες γεύσεις.
Οι πληροφορίες μου προέρχονται από εδώ: https://www.cheeselovers.gr
Οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καλές, βράδυ γαρ και ή θα τρώμε ή θα φωτογραφίζουμε!!