Επιστροφή

Panelle

Συστατικά
  

  • 1 μέρος αλεύρι ρεβιθιού
  • 3 μέρη νερό
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι ρεβιθιού, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να διαλυθεί καλά.
  • Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μη σβολιάσει. Σε πέντε λεπτά περίπου θα αρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε περισσότερο και μόλις έχουμε ένα πηχτό μείγμα αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί ο μαϊντανός. Μεταφέρουμε αμέσως πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέσα σε ταψί ή σε επιφάνεια κοπής και ισιώνουμε ομοιόμορφα σε πάχος περίπου 0,5 εκατοστού.
  • Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 3x5 εκατοστά.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις φτάσει περίπου 170 βαθμούς προσθέτουμε λίγα από τα κομμάτια. Αν βάλουμε πολλά θα πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά γυρίζοντας τα με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να απορροφήσει τυχόν περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες λεμονιού, προαιρετικά.