Επιστροφή

Κρέμα με σιμιγδάλι

2 μπολάκια

Συστατικά
  

  • 300 ml γάλα
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 35 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 15 γρ βούτυρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το μέλι. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
  • Μόλις έχει ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα κουζίνας για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει σε κρέμα.
  • Αποσύρουμε από την εστία ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ζωηρά.
  • Τοποθετούμε πάλι στην εστία, προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε δυο μπολάκια ή σε δυο πιάτα.
  • Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα και ξύσμα λεμονιού.
    Εδώ με γλυκό βύσσινο.
  • Και αυτή με μαρμελάδα δαμάσκηνο.

Σημειώσεις

Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα φρούτα ανάλογα με την εποχή.