Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το μέλι. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
Μόλις έχει ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα κουζίνας για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει σε κρέμα.
Αποσύρουμε από την εστία ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ζωηρά.
Τοποθετούμε πάλι στην εστία, προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε δυο μπολάκια ή σε δυο πιάτα.
Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα και ξύσμα λεμονιού.Εδώ με γλυκό βύσσινο.
Και αυτή με μαρμελάδα δαμάσκηνο.
Σημειώσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα φρούτα ανάλογα με την εποχή.