Τις ώρες των περιπλανήσεων στα περιοδικά και το διαδίκτυο έπεσα πάνω σε αυτή την κρέμα που όπως έλεγε εκεί που το διάβασα είναι αγαπητή στη Ρουμανία.
Βλέποντας τα υλικά μου θύμισε την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, ποιος δεν έχει “κλέψει” κουταλιές από αυτή την κρέμα;;
Τα απογεύματα ή και κάποια βράδια θέλω να φάω κάτι ελαφρύ όχι πολύ γλυκό, συνήθως τρώω ρυζόγαλο, είμαι τυχερή βρίσκω το καλύτερο των Αθηνών και περιχώρων. Και λέω το καλύτερο γιατί έχω δοκιμάσει πολλά πριν καταλήξω σε αυτό του Λακαφώση.
Για την αλλαγή είπα να φτιάξω αυτή την κρέμα, προσάρμοσα τις ποσότητες στις ανάγκες μου, δοκίμασα, θα την ξαναφτιάξω για εναλλαγή είναι τόσο εύκολη.
Κρέμα με σιμιγδάλι
2 μπολάκια
Συστατικά
- 300 ml γάλα
- 25 γρ ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 35 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κρόκο αυγού
- 15 γρ βούτυρο
- 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το μέλι. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
- Μόλις έχει ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα κουζίνας για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει σε κρέμα.
- Αποσύρουμε από την εστία ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ανακατεύοντας ζωηρά.
- Τοποθετούμε πάλι στην εστία, προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε δυο μπολάκια ή σε δυο πιάτα.
- Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα και ξύσμα λεμονιού.Εδώ με γλυκό βύσσινο.
- Και αυτή με μαρμελάδα δαμάσκηνο.
Σημειώσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα φρούτα ανάλογα με την εποχή.