Επιστροφή

Παραπούλια ψητά με σάλτσα ταχινιού

2 άτομα

Εξοπλισμός

  • BBQ ή σχαροτήγανο

Συστατικά
  

Για το λάχανο

  • 1 παραπούλι μεγάλο ή ένα λαχανο αφράτο μικρό
  • αλάτι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. γλυκού ταχίνι
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού κίμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml νερό ζεστό

Για το σερβίρισμα

  • 1-2 πιπεριές καυτερές από βάζο
  • φύλλα δυόσμου

Οδηγίες
 

  • Διαλέγουμε ένα μικρό αλλά αφράτο παραπούλι, αν δεν βρούμε αγοράζουμε ένα μικρό αφράτο λάχανο.
    Καθαρίζουμε τα πρώρα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
  • Το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Το ψήνουμε σε BBQ ή σε σχαροτήγανο γυρίζοντας από και όλες τις πλευρές, αφήνοντας 4περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινούμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα ψημένα κομμάτια από το παραπούλι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. κόβουμε ψιλά κομμάτια τις πιπεριές και τα σκορπάμε πάνω από τα κομμάτια μαζί με τα φύλλα δυόσμου.
  • Εγώ συνόδευσα την μπριτζόλα μου και την επόμενη μέρα με μια φασολάδα.

Σημειώσεις

Ταιριάζει επίσης και με ψητά ψάρια.
Μπορείτε να το αντικαταστήστε με λάχανο Savoy που πιθανόν να υπάρχει σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.