Διαλέγουμε ένα μικρό αλλά αφράτο παραπούλι, αν δεν βρούμε αγοράζουμε ένα μικρό αφράτο λάχανο.Καθαρίζουμε τα πρώρα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Το ψήνουμε σε BBQ ή σε σχαροτήγανο γυρίζοντας από και όλες τις πλευρές, αφήνοντας 4περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινούμε καλά.
Μεταφέρουμε τα ψημένα κομμάτια από το παραπούλι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. κόβουμε ψιλά κομμάτια τις πιπεριές και τα σκορπάμε πάνω από τα κομμάτια μαζί με τα φύλλα δυόσμου.
Εγώ συνόδευσα την μπριτζόλα μου και την επόμενη μέρα με μια φασολάδα.