Καθαρίζουμε το μανιτάρι με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του μανιταριού το ένα δίπλα στο άλλο και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια ένταση γυρίζοντας τα δυο τρείς φορές.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεύοντας κάποιο ψητό κρέας - μπιφτέκι ή τα σερβίρουμε πάνω σε μια μπρουσκέτα.
Σημειώσεις
Τα μανιτάρια μας εκτός από σιτάκε μπορούν να είναι πορτο μπέλο ή και πλευρότους.