Επιστροφή

Μανιτάρια σκορδάτα

Συστατικά
  

  • 1 Μανιτάρι σιτάκε
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το μανιτάρι με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του μανιταριού το ένα δίπλα στο άλλο και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια ένταση γυρίζοντας τα δυο τρείς φορές.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεύοντας κάποιο ψητό κρέας - μπιφτέκι ή τα σερβίρουμε πάνω σε μια μπρουσκέτα.

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια μας εκτός από σιτάκε μπορούν να είναι πορτο μπέλο ή και πλευρότους.