Πριν λίγες μέρες είχα την εξαιρετική τύχη να συναντήσω το φίλο μου το Στέλιο, ο οποίος κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Οι άξιοι άνθρωποι δεν χάνονται.
Αφού έμαθα τα νέα τους έφυγα με πολύτιμα καλούδια, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο μανιτάρι ποικιλίας σιτάκε. Είναι στα νέα προϊόντα που σχεδιάζει ο Στέλιος.
Μου λέει ψήσε το ή κάνε το στο τηγάνι με το ελαιόλαδο που σου έδωσα και λίγο σκόρδο τίποτα άλλο.
Και βέβαια ακολούθησα τη συμβουλή του, το μισό το έκανα στο τηγάνι και συνόδευσα το μπιφτέκι μου και το άλλο το έψησα μια άλλη μέρα και συνόδευσα τα ζυμαρικά που με προμήθευσε ο Στέλιος. Δυστυχώς οι φωτογραφίες από το πιάτο με τα ζυμαρικά “χάθηκαν” .
Μανιτάρια σκορδάτα
Συστατικά
- 1 Μανιτάρι σιτάκε
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το μανιτάρι με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του μανιταριού το ένα δίπλα στο άλλο και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια ένταση γυρίζοντας τα δυο τρείς φορές.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεύοντας κάποιο ψητό κρέας – μπιφτέκι ή τα σερβίρουμε πάνω σε μια μπρουσκέτα.
Σημειώσεις
Τα μανιτάρια μας εκτός από σιτάκε μπορούν να είναι πορτο μπέλο ή και πλευρότους.