Επιστροφή

Εύκολο "cheesecake" με σοκολάτα

5

Συστατικά
  

  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ μπισκότα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • σοκολάτα για τη διακόσμηση

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το τυρί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε ποτήρια ή μικρά γυάλινα μπολάκια
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να κάνει κορφές.
  • Προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα στη σαντιγί ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα τυριού - ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον.
  • Διακοσμούμε πριν το σερβίρισμα με φλοίδες σοκολάτας.

Σημειώσεις

Τα μπισκότα καλό θα είναι να είναι μπισκότα τζίτζερ αν βρείτε, εγώ δεν μπόρεσα να βρω και έβαλα κάποια άλλα σοκολατένια.
Η κρέμα γάλακτος και το σκεύος που θα τη χτυπήσουμε θα πρέπει να είναι παγωμένα.
Αντί σοκολάτας μπορούμε να διακοσμήσουμε με φράουλες.