Επιστροφή

Κοτόπουλο katsu curry

2 μερίδες

Συστατικά
  

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τζίτζερ ή τριμμενο από φρέσκο
  • 1/2 κουτ. γλυκού curry
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 50 ml νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοτόπουλο

  • 250 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε ισομεγέθη κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 50 ml νερό
  • 1/2 κοτ. γλυκού curry
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρυγανιά χοντροτριμμένη
  • φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • μπασμάτι ατμού
  • φέτες αγγουριού
  • φύλλα δυόσμου
  • φέτες λεμονιού

Οδηγίες
 

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να αρχίσει το κρεμμύδι να διαυγάζει. Προσοχή να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίτζερ και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το γάλα καρύδας, το μέλι και το νερό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20-25 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Η σάλτσα δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Τη διατηρούμε ζεστή.

Για το κοτόπουλο

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το νερό και διαλύουμε το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνια βάζουμε το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε ίσα να καλύπτεται καλά ο πάτος του τηγανιού.
  • Με μια λαβίδα παίρνουμε κομμάτια κοτόπουλου, τα πανάρουμε στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο τηγάνι αφού το λάδι μας έχει ζεσταθεί.
  • Τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή ένταση γυρίζοντας από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου για 5-6 λεπτά ανάλογα και με το μέγεθος. Μεταφέρουμε σε πιάτο.

Για το σερβίρισμα

  • Έχουμε ετοιμάσει το ρύζι.
  • Βάζουμε με φόρμα ένα μέρος του ρυζιού στο πιάτο και δίπλα τα κομμάτια κοτόπουλου το αγγούρι και τις φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
  • Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος είναι να απλώσουμε σε όλο το πιάτο το ρύζι και να βάλουμε από πάνω τα κομμάτια κοτόπουλου, τις φέτες λεμονιού και να περιχύσουμε με την ζεστή σάλτσα.

Σημειώσεις

Αντί κοτόπουλο μπορείτε να βάλετε χοιρινό ή τόφου.
Το γάλα καρύδας δεν πρέπει να είναι αυτό που υπάρχει ως ρόφημα αλλά σε συσκευασία για μαγειρική, θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Ιδανικά για το πανάρισμα καλό είναι να χρησιμοποιείται πάνκο, υπάρχει έτοιμο στο εμπόριο ή μπορεί να προκύψει από τριμμένο μπαγιάτικο λευκό ψωμί.
Για το μπασμάτι ατμού δείτε εδώ ή βράστε ένα ρύζι της αρεσκείας σας.