Επιστροφή

Λεμονάτα cookies με ταχίνι

15 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ ταχίνι
  • 100 γρ αλεύρι δυνατό
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι

Οδηγίες
 

  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το εξάρτημα φτερό για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό.
  • Έχουμε αναμείξει τα άλευρα με το μπέικιν και τη σόδα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο χτυπώντας σε πολύ χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τοποθετούμε τον κάδο με το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο, θα μας διευκολύνει στο πλάσιμο.
  • Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σουσάμι.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
  • Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια ( 60 γρ το καθένα) και τα κυλάμε πάνω στη μείγμα ζάχαρης σουσαμιού.
  • Αραδιάζουμε στη στρωμένη λαμαρίνα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το ταψί ( το εμπρός - πίσω) και ψήνουμε ακόμη 3 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
    Θα είναι αρκετά μαλακά όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, θα σφίξουν κρυώνοντας. Μην τα ψήσετε περισσότερο.

Σημειώσεις

Μην παραλείψετε την προσθήκη της μαρμελάδας και του λεμονιού.
Μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη στην επικάλυψη. 
Είναι πολύ εύκολα στη διαδικασία που μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας και να τα απολαμβάνουν μετά και να καμαρώνουν για αυτό που έφτιαξαν.