Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το εξάρτημα φτερό για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό.
Έχουμε αναμείξει τα άλευρα με το μπέικιν και τη σόδα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο χτυπώντας σε πολύ χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τοποθετούμε τον κάδο με το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο, θα μας διευκολύνει στο πλάσιμο.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σουσάμι.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια ( 60 γρ το καθένα) και τα κυλάμε πάνω στη μείγμα ζάχαρης σουσαμιού.
Αραδιάζουμε στη στρωμένη λαμαρίνα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το ταψί ( το εμπρός - πίσω) και ψήνουμε ακόμη 3 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.Θα είναι αρκετά μαλακά όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, θα σφίξουν κρυώνοντας. Μην τα ψήσετε περισσότερο.