Λεμονάτα cookies με ταχίνι

από
Λεμονάτα cookies με ταχίνι

Όπως είπε και η κόρη μου “χάλασε και η μαμά” κι αυτό γιατί σπάνια φτιάχνω ή τρώω κουλούρια γενικώς.

Έλα όμως που τελευταία θέλω κάτι να συνοδεύσω το τσάι μου ή τον απογευματινό μου χυμό.

Από τα έτοιμα σπάνια βρίσκω κάτι της αρεσκείας μου.

Επιπλέον όπως έχω ξαναπεί μια συνήθεια χρόνων είναι να βάζω σελιδοδείκτες σε βιβλία ή περιοδικά όταν κάτι μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Βέβαια όλα αυτά ξεχνιούνται άμεσα και σε επόμενο ξεφύλλισμα πέφτω πάλι πάνω τους και λέω αααα αυτό γιατί δεν το δοκίμασα;;

Έτσι λοιπόν ξεφυλλίζοντας και πάλι το βιβλίο, που μου έστειλαν πέρσι τα παιδιά μου ” The female Chef” βρήκα αυτά τα cookies. Τελευταία δε έχω αγαπήσει και το ταχίνι μιας και βρήκα στη γειτονιά μου κάποιο από μικρό παραγωγό.

Εμένα με κέρδισε πολύ και η λεμονάτη γεύση τους.

Πρόσθεσα μια δική μου μαρμελάδα λεμονιού που είχα φτιάξει πρόσφατα που είχε και φλούδες του λεμονιού. Αν δεν έχετε μια ανάλογη βράστε ένα μεγάλο λεμόνι και ψιλοκόψτε τη φλούδα του να την προσθέσετε στο μείγμα.

Λεμονάτα cookies με ταχίνι

15 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ ταχίνι
  • 100 γρ αλεύρι δυνατό
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι

Οδηγίες
 

  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το εξάρτημα φτερό για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό.
  • Έχουμε αναμείξει τα άλευρα με το μπέικιν και τη σόδα. Τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο χτυπώντας σε πολύ χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τοποθετούμε τον κάδο με το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο, θα μας διευκολύνει στο πλάσιμο.
  • Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σουσάμι.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
  • Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια ( 60 γρ το καθένα) και τα κυλάμε πάνω στη μείγμα ζάχαρης σουσαμιού.
  • Αραδιάζουμε στη στρωμένη λαμαρίνα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Γυρίζουμε το ταψί ( το εμπρός – πίσω) και ψήνουμε ακόμη 3 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
    Θα είναι αρκετά μαλακά όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, θα σφίξουν κρυώνοντας. Μην τα ψήσετε περισσότερο.

Σημειώσεις

Μην παραλείψετε την προσθήκη της μαρμελάδας και του λεμονιού.
Μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη στην επικάλυψη. 
Είναι πολύ εύκολα στη διαδικασία που μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας και να τα απολαμβάνουν μετά και να καμαρώνουν για αυτό που έφτιαξαν.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode