Επιστροφή

Τάρτα με βερίκοκα πάνω σε φύλλο κρούστας χωρίς ζάχαρη

Συστατικά
  

  • 10 βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση. Τα αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψί με το κομμένο μέρος προς τα επάνω. Τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και μια κουταλιά μέλι. Μοιράζουμε το μισό ξύσμα πορτοκαλιού στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε τα βερίκοκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα ταψί με διάμετρο 20 εκατοστά στρώνουμε τα φύλλα κρούστας αλείφοντας τα με ελαιόλαδο. Τα δύο πρώτα να εξέχουν του ταψιού, θα τα γυρίσουμε ελαφρά προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα μικρό κόθρο.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο όπως τα βερίκοκα για 25 λεπτά.
    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν η βάση έχει κρυώσει τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και απλώνουμε το γιαούρτι και μια κουταλιά μέλι. Από πάνω απλώνουμε τα ψημένα βερίκοκα μαζί τους χυμούς τους, Περιχύνουμε με μια κουταλιά μέλι, μοιράζουμε το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα φιλέ.

Σημειώσεις

Άνοιξα δικό μου φύλλο, πιθανόν να ήθελε περισσότερο ελαιόλαδο ανάμεσα στα φύλλα.
Θα μπορούσα να τα αλείψω και με βούτυρο.
Μπορεί να γίνει και με φύλλο σφολιάτας  ακόμη και αυτό χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν.
Επιλέξτε ένα μέλι πορτοκαλιάς ή ένα ανθέων.
Επειδή έχει το γιαούρτι αν δεν καταναλωθεί άμεσα πρέπει να μπει στο ψυγείο.