Επιστροφή

Φιλέτο τόνου συνοδευμένο με πικάντικο κους κους

1 άτομο

Συστατικά
  

Για τον τόνο

  • 1 φιλέτο κόκκινου τόνου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σκόνη μουστάρδας
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για το κους κους

  • 30 γρ κους κους
  • 50 ml ζεστό νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κρεμμύδι με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  • Σε άλλο μικρό μπολ βάζουμε το κους κους με το ζεστό νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε δέκα λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του τόνου πασπαλίζουμε με σκόνη μουστάρδας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε καυτό σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Αναμειγνύουμε το κους κους με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και την κάπαρη και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Νοστιμίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι και επιπλέον ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε στο πιάτο με το φιλέτο του τόνου μαζί με μικρές φέτες λεμονιού και επιπλέον μαϊντανό.

Σημειώσεις

Τον τόνο δεν τον ψήνουμε πολύ ώρα, πάντα βέβαια κρίνοντας από με το πάχος του φιλέτου.
Προσθέστε περισσότερη κάπαρη και μαϊντανό, εγώ δεν είχα περισσότερο.