Καθαρίζουμε τα σταφύλια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη και το λικέρ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μείνουν δυο ώρες.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε μια φόρμα ή ταψί (με διάμετρο 24 εκατοστά) με βούτυρο και πασπαλίζουμε με μια κουταλιά ζάχαρη.
Απλώνουμε τις ρόγες του σταφυλιού στο ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 - 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να έχει πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ζάχαρη άχνη στο σερβίρισμα. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτού.
Σημειώσεις
Καλό είναι να καταναλωθεί την ίδια μέρα παρασκευής του.