Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Αν οι αντζούγιες είναι πολύ αρμυρές τις ξεπλένουμε σε νερό.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο.
Παράλληλα σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 -2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φιλέτα αντζούγιας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και την πιπεριά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, μερικά φύλλα μαϊντανού, πιπέρι και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλάτι εγώ δεν έβαλα λόγω του αρμυρού των υλικών.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με επιπλέον λίγα φύλλα μαϊντανού και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.