Επιστροφή

Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκα

2 άτομα
Κόστος: περίπου 2.5 ευρώ το άτομο

Συστατικά
  

  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 6-8 φιλέτα αντζούγιας
  • 200 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια ή δυο ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Αν οι αντζούγιες είναι πολύ αρμυρές τις ξεπλένουμε σε νερό.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο.
  • Παράλληλα σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 -2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα αντζούγιας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και την πιπεριά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, μερικά φύλλα μαϊντανού, πιπέρι και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλάτι εγώ δεν έβαλα λόγω του αρμυρού των υλικών.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον λίγα φύλλα μαϊντανού και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.