share

Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκα

από
Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκα

Τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου βρέθηκα προσκεκλημένη φιλικού προσώπου σε παραθαλάσσια κωμόπολη της Αττικής προκειμένου να χαλαρώσουμε από τον καύσωνα και να κάνουμε μπάνιο.

Όμως οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν το μπάνιο και αρκεστήκαμε στη βόλτα κατά μήκος της ακτής, χαλάρωση και κάποια στιγμή όταν πεινάσαμε ετοιμάσαμε ένα “πρόχειρο” γεύμα με σπαγγέτι και σάλτσα πουτανέσκα όπως τη μαγειρεύει φίλος. Να πω την αλήθεια δεν είχα φτιάξει ποτέ και δεν θυμάμαι να την είχα δοκιμάσει κάπου μιας όταν ακούω αντζούγιες δεν ενθουσιάζομαι.

Μετά από εκείνη τη δοκιμή μου μπήκε η ιδέα να τη μαγειρέψω μια φορά εγώ με τις οδηγίες του φίλου και τη δική μου ματιά.

Το συγκεκριμένο πιάτο είναι κλασικό πάτο της Ναπολιτάνικης κουζίνας με διάφορες ερμηνείες σχετικά με την ονομασία του.

Μιας και βρεθήκαμε πάλι στο σπίτι μου και τα περισσότερα υλικά υπήρχαν, πήγα στο κοντινότερο Σούπερ Μάρκετ, ευτυχώς βρήκα κατάλληλες αντζούγιες και έφτιαξα αυτή την ιδιαίτερη σάλτσα πουτανέσκα και συνοδεύσαμε τα σπαγγέτι μας.

Η γνώμη του φίλου μετράει γιατί έχει δοκιμάσει πολλές φορές το συγκεκριμένο πιάτο. Είπε λοιπόν ότι τα κατάφερα να πλησιάσω αρκετά καλά το συγκεκριμένο πιάτο.

Χάριν καταγραφής και αρχείου λοιπόν γράφεται κι εδώ.

Περιμένω τα σχόλια σας.

Σπαγγέτι με σάλτσα πουτανέσκα

2 άτομα
Κόστος: περίπου 2.5 ευρώ το άτομο

Συστατικά
  

  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 6-8 φιλέτα αντζούγιας
  • 200 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια ή δυο ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Αν οι αντζούγιες είναι πολύ αρμυρές τις ξεπλένουμε σε νερό.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο.
  • Παράλληλα σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 -2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα αντζούγιας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και την πιπεριά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, μερικά φύλλα μαϊντανού, πιπέρι και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλάτι εγώ δεν έβαλα λόγω του αρμυρού των υλικών.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον λίγα φύλλα μαϊντανού και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode