Επιστροφή

Κοτόπουλο με μήλα στο τηγάνι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 μήλο κομμένο σε περίπου 10 φέτες
  • 1/2 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2-3 κλαράκια δεντρολίβανου
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 50 ml κρασί λευκό
  • φύλλα από φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε σε ένα πιάτο.
    Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    Κόβουμε το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και κρατάμε το χυμό του σε ένα μικρό ποτήρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μήλα. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε τα μήλα για 8 λεπτά γυρίζοντας τα μια δυο φορές να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφαιρούμε σε μια πιατέλα.
  • Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι με τα φιλέτα κοτόπουλου για 6-7 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά. Τα αφαιρούμε κι αυτά στην πιατέλα με τα μήλα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί το σκόρδο τα φύλλα ρίγανης και την κάπαρη. Ανακατεύουμε και μετά από δυο λεπτά προσθέτουμε πάλι στο τηγάνι τα μήλα, το κοτόπουλο, το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και 100 ml νερό η ζωμό κοτόπουλου. Βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 7-8 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία και μετά λίγα λεπτά σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε προαιρετικά με πουρέ πατάτας ή πολέντα. Εγώ προτίμησα να το συνοδεύσω μόνο με μια σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί μοσχάτο Λήμνου.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κάπαρη με πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες. 
Αν έχουμε μήλα που γνωρίζουμε την προέλευση μπορούμε να τα αφήσουμε με τη φλούδα.