share

Κοτόπουλο με μήλα στο τηγάνι

από
Κοτόπουλο με μήλα στο τηγάνι

Τα πρώτα μήλα έφτασαν στο σπίτι από παραγωγό Τρίπολης για την ανάγκη να προστεθούν στην κέτσαπ που θα έφτιαχνα.

Ένα μεγάλο περίσσεψε και αμέσως σκέφτηκα μια λίστα φαγητών που έχω κάνει με ιδέες από Αγγλικό περιοδικό που παρακολουθώ on line.

Πήγα στα γρήγορα στο μικρό χασάπικο της γειτονιάς πήρα μισό φιλέτο κοτόπουλου, τα υπόλοιπα υλικά υπήρχαν, περίπου δηλαδή έκανα τις αλλαγές μου, και έτσι στα γρήγορα έφτιαξα το γεύμα μου μη σας πω και το δείπνο μου.

Ο συνδυασμός κοτόπουλου μήλου και κάπαρης μου άρεσε πολύ, φαντάζομαι και με τις ελιές που ήταν η αρχική πρόταση θα είναι εξίσου καλό.

Δοκιμάστε το είναι εύκολο και σχετικά οικονομικό.

Κοτόπουλο με μήλα στο τηγάνι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 μήλο κομμένο σε περίπου 10 φέτες
  • 1/2 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2-3 κλαράκια δεντρολίβανου
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 50 ml κρασί λευκό
  • φύλλα από φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε σε ένα πιάτο.
    Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    Κόβουμε το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και κρατάμε το χυμό του σε ένα μικρό ποτήρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μήλα. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε τα μήλα για 8 λεπτά γυρίζοντας τα μια δυο φορές να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφαιρούμε σε μια πιατέλα.
  • Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι με τα φιλέτα κοτόπουλου για 6-7 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά. Τα αφαιρούμε κι αυτά στην πιατέλα με τα μήλα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί το σκόρδο τα φύλλα ρίγανης και την κάπαρη. Ανακατεύουμε και μετά από δυο λεπτά προσθέτουμε πάλι στο τηγάνι τα μήλα, το κοτόπουλο, το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και 100 ml νερό η ζωμό κοτόπουλου. Βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 7-8 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία και μετά λίγα λεπτά σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε προαιρετικά με πουρέ πατάτας ή πολέντα. Εγώ προτίμησα να το συνοδεύσω μόνο με μια σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί μοσχάτο Λήμνου.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κάπαρη με πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες. 
Αν έχουμε μήλα που γνωρίζουμε την προέλευση μπορούμε να τα αφήσουμε με τη φλούδα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode