Βράζουμε τα δύο αυγά σε μπόλικο ζεστό νερό 3 λεπτά μόνο. Βγάζουμε σε μπόλ με κρύο νερό. Όταν κρυώσουν καλά τα καθαρίζουμε προσεκτικά.
Βράζουμε την πατάτα τις στραγγίζουμε και τη λιώνουμε με κουτάλα πουρέ ή με μύλο χορταρικών (όχι σε μούλτι)
Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τη λιωμένη πατάτα και προσθέτουμε την καπνιστή πέστροφα σε πολύ μικρά κομμάτια, εγώ την έκοψα με ένα ψαλίδι τροφίμων. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μυριστικά, την κάπαρη αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε πιπέρι και μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά. "Ζυμώνουμε " ελαφρά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε επιφάνεια εργασίας μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε στρογγυλό δίσκο. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε δίσκο ένα αυγό.
Με προσεκτικές κινήσεις το κλείνουμε με το μείγμα πατάτας - πέστροφας. Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το άλλο αυγό με μια κουταλιά ελαιόλαδου. σε ένα ταψάκι βάζουμε την πολέντα με λίγο αλάτι. Περνάμε κάθε ρολό από το αυγό μετά από την παλέντα και πάλι αυγό πολέντα. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία . Μόλις ζεσταθεί περίπου 150 βαθμούς τοποθετούμε το ένα ρολό στο ελαιόλαδο και "τηγανίζουμε" για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας αρκετές φορές ώστε να ψηθεί από όλες τι μεριές. Βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα. Συνεχίζουμε με το άλλο.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα εποχής.