share

Scotch eggs με καπνιστή πέστροφα

από
Scotch eggs με καπνιστή πέστροφα

Μαμά δες τι τρώω, πήγαμε σε street food market!! Και τι ήταν αυτό;; scotch eggs με καπνιστό μπακαλιάρο.

Άντε τώρα η μαμά να βρει καπνιστό μπακαλιάρο, γιατί scotch eggs έχω ξαναφτιάξει πάλι με ένα άλλο τρόπο και μόνο με πατάτα.

Τα scotch eggs είναι φαγητό που μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο πολύ αγαπητό όπως έγραφα και παλιότερα για τα πικ νικ και φτιάχνεται με κιμά από χοιρινό ή λουκάνικου όπου μέσα περικλείεται ένα αυγό και συνοδεύεται με διάφορες σάλτσες και σαλάτες.

Και επειδή εμένα μου κώλυσε να τα φτιάξω και πάλι με μια άλλη ματιά, αφού σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα αυγού, αγόρασα καπνιστή πέστροφα και σχεδίασα ένα άλλο μείγμα που έκλεισα μέσα τα αυγά μου.

Δεν μετάνιωσα για τα πειράματα μου και γιαυτό και η καταγραφή των πειραματισμών μου αν και δεν είναι τέλειο στην εμφάνιση και θα εξηγήσω στη συνταγή τη συνέβη.

Scotch eggs με καπνιστή πέστροφα

Συστατικά
  

  • 3 αυγά
  • 150-170 γρ πατάτα μία μεγάλη πατάτα
  • 80 γρ καπνιστή πέστροφα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • λίγα φύλλα μάραθου – δυόσμου και μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μια τσιμπιά μπούκοβο ή μισή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 κουτ. σούπας πολέντα ή καλά τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τα δύο αυγά σε μπόλικο ζεστό νερό 3 λεπτά μόνο. Βγάζουμε σε μπόλ με κρύο νερό. Όταν κρυώσουν καλά τα καθαρίζουμε προσεκτικά.
  • Βράζουμε την πατάτα τις στραγγίζουμε και τη λιώνουμε με κουτάλα πουρέ ή με μύλο χορταρικών (όχι σε μούλτι)
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τη λιωμένη πατάτα και προσθέτουμε την καπνιστή πέστροφα σε πολύ μικρά κομμάτια, εγώ την έκοψα με ένα ψαλίδι τροφίμων. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μυριστικά, την κάπαρη αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε πιπέρι και μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά. "Ζυμώνουμε " ελαφρά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε επιφάνεια εργασίας μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε στρογγυλό δίσκο. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε δίσκο ένα αυγό.
  • Με προσεκτικές κινήσεις το κλείνουμε με το μείγμα πατάτας – πέστροφας. Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το άλλο αυγό με μια κουταλιά ελαιόλαδου. σε ένα ταψάκι βάζουμε την πολέντα με λίγο αλάτι.
    Περνάμε κάθε ρολό από το αυγό μετά από την παλέντα και πάλι αυγό πολέντα.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία . Μόλις ζεσταθεί περίπου 150 βαθμούς τοποθετούμε το ένα ρολό στο ελαιόλαδο και "τηγανίζουμε" για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας αρκετές φορές ώστε να ψηθεί από όλες τι μεριές. Βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα. Συνεχίζουμε με το άλλο.
  • Σερβίρουμε με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Για το τηγάνισμα χρειάζεται μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου ώστε να σκεπάσει το ρολό
Δύσκολες εποχές για μεγάλες ποσότητες και γιαυτό όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μου άνοιξε λίγο στο πλάι μέχρι να μπορέσω να το γυρίζω και να μπει και το υπόλοιπο στο λάδι.
Διάβασα κάπου ότι μπορούν να ψηθούν στο φούρνο, αλλά κι αυτό για δυο μόνο το θεωρώ με μεγάλο κόστος. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode