Σε κάδο σταθερού μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνουμε με το γάντζο ή με τα χέρια μας και όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα ( με το μίξερ 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με το χέρι περίπου 15 λεπτά) Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια (το ένα λίγο μεγαλύτερο του άλλου) τοποθετούμε σε μπολ σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα.
Συνεχίζουμε με την ετοιμασία της γέμισης. Κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Χτυπάμε τα αυγά.
Σε ένα μπολ βάζουμε βάζουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και τα χτυπημένα αυγά. Νοστιμίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Αλάτι δεν έβαλα γιατί το ξινοτύρι μου ήταν αρκετά αρμυρό.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας.
Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης σε ένα σχετικά χοντρό φύλλο αρκετά πιο μεγάλο σε διάμετρο από το ταψί μας.
Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί να εξέχει και απέξω. Λαδώνουμε με ένα πινέλο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα τυριών κρεμμυδιών. Ισιώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα τη γέμιση.
Κόβουμε στα όρια του χείλους του ταψιού το περίσσιο φύλλο και γυρίζουμε προς τα μέσα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα 3/4 του ελαιόλαδου.
Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε από πάνω πάλι να εξέχει έξω από το ταψί αλλά να πέφτει χαλαρά πάνω στη γέμιση ( εμένα μου ξέφυγε και τέντωσε) Κόβουμε όσο εξέχει προσεκτικά και διπλώνουμε προς τα μέσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτιάσουμε στο κάτω φύλλο. Τρυπάμε με ένα πιρούνι κάθε κομμάτι και μοιράζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις, στο κάτω ράφι του φούρνου για μια ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Για εμένα αποτέλεσε το μεσημεριανό μου μαζί με ντοματοσαλάτα και ένα ποτήρι κρασί.