Επιστροφή

Μανιταρόσουπα

Συστατικά
  

  • 250 γρ μανιτάρια αγαρικά και πόρτο μπέλο
  • 2 παστινάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1//2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 κουτ σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κίμινο, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά
  • ξινή κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.
    Καθαρίζουμε το παστινάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ειδικό σκεύος για μικροκύματα ή σε σακουλάκι τροφίμων, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατή ένταση για 3 λεπτά. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και αέρα.
    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το παστινάκι, το μαϊντανό χοντροκομμένο και το ζωμό λαχανικών να τα σκεπάζει καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Με ραβδομπλέντερ ή με επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι γαρνίροντας με λίγα φύλλα μαϊντανού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σημειώσεις

Αντί για το παστινάκι μπορούμε να βάλουμε καρότα ή ένα κομμάτι σελινόριζας.